Založ si blog

Vymierame. Ale príliš pomaly

Hlad na svete nie je preto, že nedokážeme nasýtiť chudobných, ale preto, že nedokážeme nasýtiť sociálnu demokraciu.

Opatrenie zrušiť benefity na zubára… toto opatrenie – je namierené proti mladým rodinám s malými deťmi. S dvomi školopovinnými dietkami vás návštevy u zubára stoja stovky eur. Živíme sa tak ako sa živíme. Určite to nie je namierené proti starenám s protézami – tým už zuby nikto neplombuje.

Sociálna demokracia. Je veľmi príznačné, že sme si zvolili za prezidenta bezdetného muža, ktorý lieta na súkromnom lietadle a za milenca má druhú generáciu mečiarovských privatizérov, ktorí svojho času dostali zlaté vajcia slovenskej ekonomiky zadarmo. Aby ich následne priviedli ku krachu a zvyšky predali do zahraniča… Schválne, zájdite si do rodnej obce Náhlikovcov, pozrite sa ako si značkujú tú dedinu sochami a tabuľkami so svojím menom. Nikto nepozdvihne obočie nad správou, že si v tejto parte ulievajú obrovské vily, jedno či vo Vrakuni alebo na jadranskom pobreží.

Mať deti predstavuje dnes panské huncústvo. Ak mamička miesto materskej pracuje, tatko chodí do roboty niekde do Rakúska, majú babky, čo vnúčikom vymenia plienky – nejak to môže fungovať.

Vymierame, to je jasné každému. Bohužiaľ sa tak deje príliš pomaly. Keby sme vymreli rýchlo, rýchlo nás niečo nahradí. Pri pomalom tempe ale len pred sebou tlačíme všetko zlo… Všetky negatíva sa na seba nabaľujú a tá troška mladých sa kazí. Iba nová generácia so sebou prinesie energiu a nové nápady.

Výmena generácií je hlavným motorom evolúcie. U nás sa ale ten motor zasekol. Na tróne sedia starci a stareny. Aby bolo postarané o ich 13. dôchodky, vláda červených oligarchov urobí čokoľvek. Nemôžete nakŕmiť mladých, starých, aj sociálnu demokraciu s jej oligarchiou s nekonečným žalúdkom. Prednosť majú starci.

Také krajiny ako Afganistan a Irak, v médiách prezentované ako územia smrti, za 20 rokov zdvojnásobili svoju populáciu. Budúcnosť patrí im – jednoducho sa do nej narodia, tak ako v 19. storočí prerodili Slováci Maďarov (každý z našich veľkých národovcov bol vtedy minimálne z desiatich detí). My už budúcnosť nemáme – oligarchia a sociálna demokracia si chvíľu užijú v politickej vírivke a ticho sa vytratíme do histórie.

Mimochodom, myslíte, že keby do vírivky vliezli Eduard Chmelár a ten starosta z Grobu – žeby potrebovali nejakú vodu?

Sociálna demokracia

Správa o stave sociálnej demokracie na Slovensku

25.04.2024

Sociálna demokracia je presne taká, akú ju Fedor Flašík založil. Zakladal ju so zlatou reťazou na krku a s drahou cigarou v ústach. Súd práve prepustil podvodníka, ktorý na Ponziho pyramíde oklamal ľudí o 50 miliónov. Späť do rokov deväťdesiatych. Za Československa sociálna demokracia nemala dejiny. Boris Zala alebo profesor Laluha by možno nesúhlasili, ale je to fakt. [...]

Ľavica plní v spoločnosti úlohu syfilisu

09.02.2024

Správa o stave ľavice na Slovensku: Korupcia už nie je trestná. Vláda posiela obrovské čiastky zbrojným barónom, ktorí sa topia v ziskoch. Došlo k bezprecedenntnému zvýšeniu sociálnych odvodov pre ľudí, čo zarábajú viac ako 650 euro mesačne. Súkromné zdravotné poistovne si vyplácajú obrovské zisky z povinných odvodov (po novom sa Ficovi a oligarchom do pokladničky [...]

Iné časy nebudú

25.10.2023

Čítal som knižku o britských premiéroch v 19. storočí. Nový premiér sa vždy dostal do sedla tak, že kritizoval starého premiéra na jednej veci – a potom, keď chytil opraty vlády, robil ten nový to isté. Alebo aj horšie. Napr. kým bol v opozícii, bol to najväčší pacifista na svete, a keď dostal do rúk armádu, stal sa z neho najväčší warmonger apod. Čo z toho [...]

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Ešte pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo už aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 4845x
Priemerná čítanosť článkov: 1211x

Autor blogu

Kategórie