Založ si blog

Iné časy nebudú

Čítal som knižku o britských premiéroch v 19. storočí. Nový premiér sa vždy dostal do sedla tak, že kritizoval starého premiéra na jednej veci – a potom, keď chytil opraty vlády, robil ten nový to isté. Alebo aj horšie. Napr. kým bol v opozícii, bol to najväčší pacifista na svete, a keď dostal do rúk armádu, stal sa z neho najväčší warmonger apod.

Čo z toho vyplýva? Že keď pán Fico chce, by bolo všeto inak ako za Matoviča, nemal by opakovať jeho chyby. Dnes si na inaugurácii zaželal iné časy. Lenže je to možné s jeho ministrami?

Žiadna vláda v histórii Slovenska nebola pripravená menej na vládnutie ako tá Matovičova. Deň pred voľbami nikto netušil, že ten krikľún bude mať trikrát viac hlasov ako v prieskumoch – a on sám najmenej. Nemal vôbec nikoho pripraveného. A tak nominoval samých čudákov. Jediné kritérium bolo, aby boli jeho. Na odbornosť sa nikto nehral. V niektorých prípadoch to bolo lepšie – ako napríklad u neviditeľnej ministerky kultúry (ktorú raz vzali do divadla a páčilo sa jej ako tam boli chutne poobliekaní) alebo u ministra zdravotníctva kričiaceho o pomoc. Tam proste miesto ministrov pracovali ich podriadení úradníci a to je možno aj lepšia varianta.

A čo ten Matovičov zázračný dedko z lesa? Všade bol, všetko videl – o to väčší trapas to bol predtým. Keď sa zistilo, že na ministra by mal mať človek tak trochu chochmes alebo aspoň nejaké nejaské tušenie čo bude robiť. Nie je to úplne rovnaké ako toho Huliaka? Ujovia, čo si točia videjká. V jednom videjku posúdia zopár tisíc ročí histórie Číny, porozprávajú o ruských ponorkách, o tom ako prdia holandské kravy a potom spokojní idú na poldeci borovičky.

V ústave nie je napísané, že ministri majú byť z radov poslancov. Neviem prečo, ale keď si Fico myslí presne to isté čo Matovič, že mu na vládnutie stačí málo – tak jeho vláda bude presne taká istá. Vláda nekompetencie a neodbornosti.

Správa o stave sociálnej demokracie na Slovensku

25.04.2024

Sociálna demokracia je presne taká, akú ju Fedor Flašík založil. Zakladal ju so zlatou reťazou na krku a s drahou cigarou v ústach. Súd práve prepustil podvodníka, ktorý na Ponziho pyramíde oklamal ľudí o 50 miliónov. Späť do rokov deväťdesiatych. Za Československa sociálna demokracia nemala dejiny. Boris Zala alebo profesor Laluha by možno nesúhlasili, ale je to fakt. [...]

Vymierame. Ale príliš pomaly

16.04.2024

Hlad na svete nie je preto, že nedokážeme nasýtiť chudobných, ale preto, že nedokážeme nasýtiť sociálnu demokraciu. Opatrenie zrušiť benefity na zubára… toto opatrenie – je namierené proti mladým rodinám s malými deťmi. S dvomi školopovinnými dietkami vás návštevy u zubára stoja stovky eur. Živíme sa tak ako sa živíme. Určite to nie je namierené proti [...]

Ľavica plní v spoločnosti úlohu syfilisu

09.02.2024

Správa o stave ľavice na Slovensku: Korupcia už nie je trestná. Vláda posiela obrovské čiastky zbrojným barónom, ktorí sa topia v ziskoch. Došlo k bezprecedenntnému zvýšeniu sociálnych odvodov pre ľudí, čo zarábajú viac ako 650 euro mesačne. Súkromné zdravotné poistovne si vyplácajú obrovské zisky z povinných odvodov (po novom sa Ficovi a oligarchom do pokladničky [...]

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Boroďanka, vojna na Ukrajine

ONLINE: Pokračujú tuhé boje o Očeretine. Ukrajina dúfa, že americká pomoc zvráti situáciu na fronte

28.04.2024 07:15, aktualizované: 08:52

Ukrajina očakáva, že zahraničná vojenská pomoc vrátane munície a zbraní pomôže zvrátiť situáciu na frontoch v Bachmute a Avdijivke aj v iných oblastiach.

Izrael / Vojak / Armáda / Gaza /

Niektorí z rezortu diplomacie USA pochybujú o legálnom použití amerických zbraní Izraelom

28.04.2024 06:25

"Vážne znepokojenie z nedodržiavania" humanitárneho práva počas vojny v Pásme Gazy Izraelom vyjadrili štyri zložky rezortu americkej diplomacie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 4783x
Priemerná čítanosť článkov: 1196x

Autor blogu

Kategórie